ANTIEKZAAL          
 

        
Antiek en Ambacht
Taco Mesdag was een gedreven verzamelaar van in zijn tijd moderne schilderijen, maar tegelijkertijd van antieke voorwerpen. Ook had hij veel belangstelling voor kunstnijverheid, de ambachtelijke voortbrenging van mooie gebruiksvoorwerpen. Zijn interesse voor kunstnijverheid blijkt uit zijn aandeelhouderschap bij Plateelbakkerij Rozenburg in Den Haag, waar hij ook produkten van kocht.

De Antiekzaal bestaat uit vier hoeken, die elk een interieur suggereren waarop Taco Mesdag en zijn vrouw Geesje hun stempel hebben gedrukt. Hieronder een globale plattegrond.

Bij herhaald klikken op een zelfde afbeelding wordt beurtelings een smal venster zichtbaar met een bijbehorende geïllustreerde toelichting, en dan weer de Antiekzaal op de volle breedte. Of u moet het sluitvakje gebruiken.

U kunt hier een lijst trefwoorden raadplegen gerangschikt volgens de toelichting bij een voorwerp of interieurfoto.

Als u achtergrondgeluiden storend vindt kunt u de luidspreker op stand zacht zetten. Als u, daarentegen, helemaal niets hoort, staat uw computer mogelijk niet afgesteld op het weergeven van geluid.
     
       
   
       
       
       
         
         
                   
  Met dank aan iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan deze webpagina, in het bijzonder het Groninger Museum


Rob en Winky Vetter
www.mesdagvancalcar.nl , 1 april 2010